pondelok, marca 02, 2015 Marcela 0 komentárov





Dnes sa trocha vrátime v čase.

     Nebojte sa, zostaneme v tomto storočí, len zájdeme tuto ku susedom na MQ Vienna fashion week, ktorý sa konal od 8.-14.9.2014 a patrí medzi takzvané malé fashion week-y.

Keďže aktuálne prebieha maratón fashion week-ov v najväčších módnych metropolách, rozhodla som sa pripomenúť si, atraktívnosť tohoto podujatia nielen kvôli úžasnému streetstyl-u, ale hlavne preto, aké úžasné zadosťučinenie je pre dizajnéra, mať prehliadku svojej tvorby práve tu.

Jedným zo slovenských tvorcov, ktorí dostali možnosť v bloku venovanom slovenskej móde prezentovať svoje kolekcie, bol aj Fero Mikloško a jeho v slovenských vodách dobre známa značka oblečenia MIKLOSKO FASHION DESIGN.



15 ročnú stálicu nášho módneho priemyslu, vám zaručene nemusím predstavovať. Tvorba Fera Mikloška je prevažne v štýle Couture a je k dispozícii v limitovaných kolekciách. Ak by ste niekedy zatúžili po modely z dielne MIKLOSKO FASHION DESIGN, tak počítajte s tým, že bude určite precízne vypracovaný, z exkluzívnych látok a bude jedinečný.
Z celej  Mikloškovej kolekcie na zimnú sezónu cítiť dramatickosť, závan luxusu a inšpiráciu érou 50tych rokov.



Ak hľadáte protiklady, ktoré sa priťahujú, tak ste na správnej adrese. Dizajnér vo svojej kolekcii stavil na atraktívnosť kombinovania nesúrodých materiálov. Vydarená je napríklad kombinácia exkluzívnej čipky a vlneného buklé.



Výrazné vzory sú akousi samozrejmosťou a spolu s výraznými tmavšími odtieňmi farieb pôsobia elegantne a žensky. Milovníčky zvieracích vzorov a sýtych odtieňov si prídu na svoje, pretože v kolekcii dominujú a sú neprehliadnuteľné.



Veľmi okázalo a opulentne pôsobia aj vzory kvetov a tartanu, ktoré sú doplnené luxusnou zlatou.
Celá kampaň značky MIKLOSKO FASHION DESIGN je plná zemitých tónov, ale aj farebných kontrastov červenej, modrej a čiernej farby.
Dramatickosť použitej čiernej zjemňujú lesklé materiály, plisovanie a kožušina.
Strihy modelov sú jednoduché, ale precízne a nájdete tu áčkové sukne a šaty v mini alebo v midi dĺžke, nohavicové kostýmy, prísne saká, ale aj večerné toalety a pravé kožuchy.
Sršiacu dramatickosť modelov, ešte znásobuje očarujúca bižutéria vytvorená samotným dizajnérom.



Za seba môžem už len skonštatovať, že pri tejto kolekcii platia slová Fera Mikloška: „V MOJICH ŠATÁCH VÁS ZARUČENE NIKTO NEPREHLIADNE.“


 ( Lookbook MIKLOSKO FASHION DESIGN )

0 komentárov: