pondelok, februára 23, 2015 Marcela 0 komentárov



Aktuálne v MARK ´S & SPENCER. :-)

Najznámejší a medzinárodný. To sú prívlastky, na ktoré môže byť tento britský reťazec, ktorý bol založený už v roku 1884 v Leeds, právom pyšný. Teda, minimálne v časti dámskej módy a konfekcie určite.
Nestáva sa vám, že nečakáte od novej kolekcie niektorého z obchodov príliš veľa a, že vlastne sa vám tam ani nechce vojsť? Mne hej, ale väčšinou je to v obchodoch s kuchynskými potrebami.
M&S je pre mňa výnimkou a je aj zárukou, že nová kolekcia bude určite zaujímavá, prinášajúca trendy, ale aj klasiku, farebná a plná elegancie.


Pánsky look, kvety, colorblocking a normcore sú módne trendy, o ktoré sa M&S v zimnej kolekcii opiera a čerpá z nich len to najlepšie.
Z celej novej kampane priam kričí inšpirácia módou šesťdesiatych rokov, ktorá nádherne vyzdvihuje ženskú rafinovanosť a krásu.
Dizajnéri M&S pri pánskom look-u stavili na minimalizmus a vrstvenie. V tomto trende nájdete napríklad široké alebo chino nohavice, sukne, šaty a kabáty jednoduchých strihov, klasické roláky, svetre a košele. Kvety a tartan sú vzory, ktoré dodávajú pánskemu look-u prvok ženskosti. Z farebnej škály sa v trende objavujú najmä kombinácie čiernej, bielej, sivej, modrej a oranžovej farby.
Musím povedať, že nová kolekcia M&S sa celá nesie v úžasnej elegancii, ktorá je cítiť z každej jej časti. Colorblocking, aktuálne obľúbený trend sa objavuje ako na oblečení, tak aj na kabelkách a obuvi a je zastúpený základnými farbami. Bielou, čiernou, modrou, oranžovou a vínovočervenou.


So základnými farebnými odtieňmi a čiernobielou kombináciou, jednoduchými líniami a variabilnosťou prichádza normcore trend, ktorý ponúka šaty a sukne v midi dĺžke, nestarnúce trenčkoty a blejzre, ale aj atraktívne plisovanie, volány a flitre.


Čo sa týka materiálov, v zimnej kolekcii M&S  nájdete naozaj všetky, v ktorých vám v chladnejších dňoch zima nebude. Vrstvením a kombináciou rôznorodých materiálov, napríklad kožušiny, pleteniny, kože, čipky či šifónu dodáte svojmu outfitu šmrnc.


Vzormi dizajnéri naozaj nešetrili a použili dosť širokú paletu. Modely M&S hýria abstraktnými vzormi, geometriou, rôznymi grafikami a potlačou, bodkami, pásikmi a kvetmi, zvieracími vzormi, ale aj tartanom a kockami.
Nebojte sa ich použiť aj navzájom, pretože M&S myslel naozaj na všetko a pohral sa s drobnými a veľkými vzormi, rôznorodosťou vzorov, kde spolu ladia zvolené farebné odtiene.


Keď to celé zhrniem, určite stojí za to neobísť vešiaky s trendy oversize kabátmi a ich šálovými goliermi, áčkové strihy sukní a šiat, elegantné nohavice a topy v skrátených dĺžkach.
Aktuálna kampaň M&S ponúka aj širokú paletu farieb, z veľkých trendy hitov spomeniem hlavne farbu zlatú a úžasnú sivo-oranžovú farebnú kombináciu.
A keďže už určite máte jasnú predstavu o novom look-u, skúste ho ešte doplniť ligotavými šperkami, obuvou a kabelkami na každú príležitosť od M&S, ktorý nikdy nesklame.



( Lookbook Mark ´s & Spencer )








0 komentárov: